• Vemdefoto/Gerrit van Vemde

Dit is er de komende week te doen op de Veluwe

VELUWE Veluweland plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 juli 2018

Nunspeet

[Zomeravondconcert in Driestwegkerk
[20:00Driestweg 4
Op woensdagavond 11 juli wordt in de kerk van de Protestantse Gemeente Nunspeet aan de Driestweg 4 een zomeravondconcert gehouden. Aan dit concert werken mee: Clara de Vries sopraan, Adriaan Stoet, viool en Harald Kooij, piano. Het wordt een afwisselend concert met verschillende muziekstijlen, met mooie gepassioneerde muziek, soms verstild, dan weer opzwepend en virtuoos, met jazzy klanken op de piano in combinatie met het warme stemgeluid van Clara de Vries, welke ook stukken ten gehore zal brengen uit musicals o.a. van Gershwin. Met vioolimprovisaties op Mozart en Queen, afgewisseld met een eigentijdse versie uit de Vier Jaargetijden. En wat te denken van een Ave Maria van Piazolla? Komt en laat U verrassen. De muzikanten praten het programma met anekdotes aan elkaar en ze belichten deze daarbij met verrassend leuke achtergronden. Het concert vangt aan om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

Heerde

[Wild kijken op landgoed De Dellen
[19:30Nieuwe Zuidweg 1
Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren. Dat kan op woensdag 11 juli. Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert dan een wildobservatiewandeling op Landgoed De Dellen. Start: 19.30 uur bij de parkeerplaats 'Erf van Daendels', Duur: ca. 2,5 uur. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Elburg

[Orgelconcerten in Grote kerk Elburg
[20:00Zuiderkerkstraat 1
Sander van Marion opent orgelserie in Elburg Woensdag 11 juli opent de bekende organist Sander van Marion de zomerserie orgelconcerten in de Grote kerk te Elburg.De overige orgelconcerten zijn deze zomer: 18 juli; Wim Magré, 25 juli: Hayo Boerema, 1 augustus : Wim Magré 8 augustus : Pieter Heykoop, 15 augustus : Evan Bogerd en 22 augustus Wim Magré. aanvang concerten 20.00 uur

12 juli 2018

Elburg

[Hap Fontes 2018
[17:00Jufferenstraat 8
De tweede editie van Hap Fontes vindt plaats van 12 tot 14 juli. Een pop-up restaurant voor het goede doel, specifiek voor de Voedselbank. Hap Fontes wordt vrijwillig opgezet door jongeren uit de omgeving van Elburg en Oldebroek. Vorig jaar kon al een prachtig bedrag van maar liefst 3.400 euro geschonken worden. Reserveren via www.hapfontes.nl

14 juli 2018

Nunspeet

[Landelijke Open Imkerijdag Bijenatuurtuin
[10:00 Zandenboslaan 1
Op deze dag kunnen belangstellenden informatie krijgen over alles wat betrekking heeft op het (be)houden van bijen. Er zal een zogenaamde 'open' bijenkast zijn in een mooie tuin om te bezichtigen. Er wordt honing verkocht en er is een demonstratie korfvlechten in samenwerking met werkgroep Bijennatuurtuin. Kijk voor meer informatie op de website www.nunspeter-bijenvereniging.

Epe

[Opendagen Imkerij 't Haagje Epe
[10:00Dijkhuizerweg 28
Imkerij 't Haagje uit Epe doet op 14 en 15 juli mee met de Landelijke Open Imkerij Dagen. Van 10.00-16.00 uur is een ieder welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen van deze imkerij aan de Dijkhuizerweg 28 in Epe. Tevens is Riet Hanse uit Espel aanwezig met bijenproducten van o.a. honing en propolis. Info: www.imkerijthaagje.nl

Nunspeet

[Landelijke Open Imkerijdag Bijenatuurtuin
[10:00Zandenboslaan 1
Op deze dag kunt u informatie krijgen over alles wat betrekking heeft op het (be)houden van bijen, misschien denkt u er zelf wel over om te gaan imkeren of uw tuin aantrekkelijker te maken voor de bij. Er zal een 'open' bijenkast zijn in een mooie tuin om te bezichtigen. We verkopen ook honing en er is een demonstratie korfvlechten. ism werkgroep Bijennatuurtuin www.nunspeter-bijenvereniging

16 juli 2018

Vaassen

[Straatvoetbaltoernooi
[Marktplein

De buurtsportcoaches van Koppel-Swoe (platform: Heel Epe Beweegt) zijn aan de slag met de organisatie van de eerste editie van het Straatvoetbaltoernooi voor jongeren dat op maandag 16 juli gaat plaatsvinden. Het toernooi is speciaal voor de jeugd van 10 t/m 18 jaar in de gemeente Epe. Het toernooi wordt afgewerkt op de straatstenen van het Marktplein in Vaassen. De wedstrijden worden gespeeld in twee leeftijdscategorieën: 10 tot 15 jaar en 15 tot 19 jaar. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld, zonder keeper. Elk team moet minimaal bestaan uit 5 spelers, zodat er minstens 1 wissel is. Er is sprake van acht teams per categorie. Aanmelden kan via t.beekman@koppelswoe.nl. Opgeven voor het straatvoetbaltoernooi kan tot 2 juli.

17 juli 2018

Epe

[Fietstocht Zonnebloem
[Officiersweg

Ook dit jaar organiseert de Zonnebloem, afdeling Epe, Emst en Oene weer twee fietstochten dit om het werk van de Zonnebloem te promoten. De fietstochten zijn voor alle inwoners en vakantie gasten in de gemeente Epe. Er is weer een mooie fietstocht uit gezet van ongeveer 42 kilometer. De fietstochten zijn op de dinsdagen 17 juli en 14 augustus. Het thema van dit jaar is 'Van vlakke weiden en glooiende heide'. De fietstocht gaat deze keer richting Apeldoorn, langs de Wenumse Molen via Vaassen weer naar Epe. Net als voorgaande jaren zijn er ook nu weer drie prijsjes per dag te winnen door de vragen tijdens de tocht te beantwoorden en in te leveren bij het eindpunt. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Na de twee fietstochten staat de uitslag ook op de website van de Zonnebloem: www.dezonnebloem.nl/epe. De startlocatie voor beide dagen 17 juli en 14 augustus is camping De Jagerstee aan de Officiersweg in Epe, Wereldwinkel / VVV kantoor Pastoor Somsweg Epe. Er kan gestart worden op beide dagen tussen 9.00 en 13.00 uur. De eindtijd is 17.00 uur. De kosten bedragen 3,50 euro per persoon.

18 juli 2018

Elburg

[Gratis zomerconcerten tijdens Vestingdagen
[11:00Zuiderkerkstraat 1
Tijdens de Vestingdagen in Elburg worden er weer vijf gratis zomerconcerten gegeven door het Veluws Mannenensemble. De concerten vinden plaats van 11.00 tot ongeveer 12.00 uur in de Grote Kerk in Elburg. Het ensemble staat onder leiding van Wim Magré. Wilbert Magré gaat tevens het beroemde Quellhorst orgel bespelen. De concerten zijn op woensdag 18 juli, 25 juli, 1 augustus, 8 augustus en 15 aug.

19 juli 2018

Wezep

[Expositie leerlingenwerk Kunstlokaal Wezep
[Meidoornpassage 16
Het eerste seizoen van het Kunstlokaal zit erop. Wat een prachtige plek hebben we in De Huiskamer van Wezep. Daar is in juni en juli de tentoonstelling in de galerie met het werk van de cursisten van het Kunstlokaal. Het afgelopen jaar hebben we kennis gemaakt met verschillende teken technieken, zoals: tekenen met houtskool, pastel, oliepastel, kleurpotlood, inkt etc.

7 augustus 2018

Elburg

[Veluwse Fietsdag vanuit Elburg
[9:00Jufferenstraat 6-8
Dit jaar organiseert VVV Elburg de Veluwse Fietsdag vanuit Elburg. Het begint om 09.00 uur vanaf de Jufferenstraat 6-8.

11 augustus 2018

Doornspijk

[Zomerconcert Magré & Magré met jong talent
[20:00 Zuiderzeestraatweg West 2
Op zaterdag 11 augustus is er om 20.00 uur een zomerconcert in de Gereformeerde Kerk (Zuiderzeestraatweg West 84) in Doornspijk. Dit concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en het jonge dwarsfluittalent Erica Vogel. Meer info/reserveren met korting via www.wimmagre.nl of 0525-685413.

25 augustus 2018

Nunspeet

[Tiende Nunspeetse Heideloop
[8:00 Stakenbergweg
Inschrijving 10e Nunspeetse Heideloop geopend. Op 25 augustus zal de tiende Nunspeetse Heideloop van start gaan op de gebruikelijke locatie aan de Stakenbergweg in Elspeet. De voorbereidingen van het loopevent zijn ondertussen in volle gang en de voorinschrijving is geopend. Inschrijven kan via www.nunspeetseheideloop.nl. Voor elke deelnemer is er een uniek aandenken.