• Stefan Verkerk

Derde verdachte vast voor dodelijk schietincident Vaassen

VAASSEN Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft dinsdagochtend een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Apeldoorn. De politie verdenkt ook deze man van betrokkenheid bij het schietincident.

Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen. Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet.

AANHOUDINGEN Via het rechercheonderzoek kwam eerst een 36-jarige man uit Epe als verdachte in beeld. Deze eerste verdachte is op 30 maart aangehouden en zit nog steeds vast. Op 13 juni werd een tweede verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Zwolle. Ook deze verdachte zit nog vast. Dinsdagochtend is de Apeldoorner als derde verdachte aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

DRUGS Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats en wie erbij betrokken waren is nog gaande. Wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk ging om een conflict over harddrugs.

Meer informatie over het conflict kan worden gedeeld met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.