• Bram van de Biezen

Delegatie uit Epe aanwezig op werkbezoek ministerie over vliegveld Lelystad

EPE De top van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bracht maandag 29 januari een besloten bezoek aan de gemeente Apeldoorn om met bewoners, belanghebbenden en bestuurders te praten over de consequenties van vliegveld Lelystad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat minister Cora van Nieuwenhuizen deel zou nemen aan het overleg. Zij moest echter door ziekte verstek laten gaan.

Namens de gemeente Epe was verantwoordelijk wethouder Joop van Nuijs aanwezig bij dit bezoek, samen met Arno Berghorst van Oener Belang. Over en weer werden de standpunten uitgewisseld over de consequenties van 'Lelystad' voor de regio Gelderland. Ook Epe is naar eigen zeggen bezorgd over de voorgestelde vliegroutes over de Veluwe en heeft dit aangegeven bij directeur-generaal Jan Hendrik Dronkers van het ministerie. Na Apeldoorn ging de delegatie van het ministerie op bezoek in Zwolle, Wezep en Lelystad.

De uitbreiding van het vliegveld staat vooralsnog gepland op 1 april 2019, maar de meerderheid van de Tweede Kamer heeft wel aangegeven dat het vliegveld niet per se op deze datum klaar hoeft te zijn.

Meer informatie over Lelystad Airport en wat de gemeente Epe hiervoor heeft ondernomen op deze website.