• archieffoto ter illustratie.

    archieffoto

Daviliana wil jonge, talentvolle muzikanten verenigen

ELBURG Daviliana is een jong en zomers ééndagsorkest. Voor het vierde jaar op rij verzamelen jonge muzikanten zich om een dag lang samen muziek te maken. De gelegenheidsfanfare studeert een concertprogramma in en is aan het eind van de repetitiedag middenin Elburg te beluisteren.

Dat er in de regio veel enthousiast fanfaretalent is bewijst deze editie: 57 muzikanten gaan de uitdaging aan. Door jonge leden van muziekverenigingen David Oosterwolde en Juliana Doornspijk is Daviliana bedacht. 'Zou het niet tof zijn om met talentvolle jongeren van verschillende verenigingen in de zomervakantie samen muziek te maken?' Dirigent Marten van der Wal werd enthousiast van het idee, en besloot zich belangeloos beschikbaar te stellen. Ook dit jaar dirigeert Marten het projectorkest.

Het project wordt voor en door jongeren georganiseerd, en brengt dit jaar jeugdleden van maar liefst 24 verschillende muziekverenigingen samen. De deelnemers willen leuke en goede muziek maken, en het publiek verrassen met fanfaremuziek.

Het buitenconcert wordt middenin Elburg, voor de muziekkoepel, gegeven. Op zaterdag 13 juli is het orkest om 17.00 uur te horen. Iedereen is uitgenodigd om naar uitvoeringen van onder andere Bella Ciao, Seventy Six Trombones en Latin Gold te komen luisteren.