• De cum laude geslaagden.

    Veilig Verkeer Nederland
  • De wisselbeker voor de beste school.

    Veilig Verkeer Nederland

Cum Laude geslaagd voor het verkeersexamen

HATTEM Dewy Straetemans, Damiën Kwakkel, Carl Keim en Noud Holtdijk van basisschool De Vlonder werden op dinsdag 24 april door wethouder Jan van der Heeden van de gemeente Hattem en Astrid van der Windt van Veilig Verkeer Nederland in het zonnetje gezet vanwege hun prachtige prestatie tijdens de verkeersexamens. Cum laude geslaagd en dus reden voor een klein feestje.

Wethouder Jan van der Heeden sprak de kinderen kort toe. ,,Ik heb meegefietst tijdens het examen en goed gekeken hoe iedereen fietste. Ik zag dat alle kinderen serieus met het verkeer bezig waren en goed opletten. Dat jullie hier nu staan is een hele knappe prestatie. De gemeente Hattem is trots op jullie en we hopen natuurlijk dat jullie ook in de toekomst het goede voorbeeld geven en rekening houden met andere verkeersdeelnemers."

Echt moeilijk vonden de kinderen het examen niet. ,,Het viel eigenlijk wel mee. Het was alleen even lastig toen we onderweg een veegwagen tegenkwamen. Bijna iedereen uit onze klas kreeg hierdoor zand in de ogen en we konden het even niet goed zien", aldus Carl. ,,Hattem is niet heel moeilijk om te fietsen. Wel vind ik het lastig om de Vechtstraat over te steken bij het zebrapad tegenover de Apotheek", vertelt Dewy. ,,Ik heb geleerd hier lopend over te steken, maar heel vaak stoppen de auto's niet voor mij. Als er een ongeluk is gebeurd op de snelweg, is het zo druk dat ik het dan niet fijn vind om hier over te steken."

Wethouder Jan van der Heeden belooft dat hij dit punt met de verkeerskundig ambtenaar in Hattem gaat bespreken en hoopt dat dit na zijn vertrek verder opgepakt gaat worden. Voor Jan van der Heeden was het de laatste keer dat hij als wethouder bij de verkeersexamens aanwezig was. Jaarlijks fietste hij een rondje met de kinderen mee. Reden voor Veilig Verkeer Nederland, om ook aan de wethouder de enige echte verkeersexamen-sleutelhanger uit te reiken. Het examen werd mogelijk gemaakt door de gemeente Hattem, ROV Oost-Nederland, Veilig Verkeer Nederland, fietsspeciaalzaak Gaperslanden en ruim twintig vrijwilligers.

WISSELBEKER De kinderen uit groep 7 van de Sint Andreasschool maakten als groep gemiddeld de minste fouten, 0,33 tegen 0,74 gemiddeld in Hattem. De wisselbeker krijgt het komende jaar een mooi plekje in die klas. Aan groep 6 de eer om volgend jaar de beker te verdedigen.