• Archief BDUmedia

Cultuurfonds Gelderland steunt Veluwse organisaties

VELUWE Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft aan 67 projecten op het gebied van cultuur en natuur een totaalbedrag van 189.628 euro toegekend. Enkele toekenningen zijn gedaan uit CultuurFondsen op Naam. Ook enkele 'Veluwse' organisaties kunnen een donatie tegemoet zien.

Zo krijgt Exspecto in Vaassen 1000 euro. Het bedrag kan gebruikt worden voor de uitvoering van de Krönungsmesse en Requiem van W.A. Mozart. Stichting Reunieorkest ATK uit 't Harde kan 868 euro tegemoet zien. Dat bedrag mag besteed worden aan de aankoop van kleding. Het Oosterwolds Gemengd Christelijk Koor uit Elburg krijgt 700 euro voor de aankoop van kleding. De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Hattem e.o. krijgt 375 euro voor de theaterproductie De OmZieners.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf provinciale afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het opzetten van projecten en het uitreiken van prijzen zet het Prins Bernhard Cultuurfonds zich in voor cultuur en natuur­. Het geld is onder meer afkomstig van de Lotto en de BankGiro­Lote­rij, donaties en een col­lecte die onder de naam Anjeractie wordt gehou­den. Meer informatie is te vinden op www.cultuurfonds.nl.