Convenant voor glasvezel in buitengebied Noord- en Oost-Veluwe

VELUWE Gemeenten Apeldoorn, Brummen, Elburg, Epe, Ermelo, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Voorst, Regio Noord-Veluwe (RNV), Stichting Breedband Noord-Veluwe en Communication Infrastructure Fund (CIF) slaan de handen ineen voor de aanleg van snel internet in de buitengebieden van de Veluwe. Zij ondertekenen woensdag 22 juni een convenant dat de weg vrij maakt om met de inschrijfperiode en de aanleg van start te gaan. Het gaat om ongeveer 40.000 aansluitingen. Doel is dat de aanleg eind 2018 in de elf gemeenten is afgerond.

Snelle en betrouwbare digitale verbindingen zijn heel belangrijk, volgens de Regio Noord Veluwe (RNV). In de komende jaren zal dit belang in hoog tempo verder toenemen. Nu alle grote kernen op de Noord-Veluwe voorzien zijn van glasvezel, richt de aandacht van zich op de buitengebieden. Juist daar zijn de verbindingen minimaal. Goede digitale verbindingen zijn er onmisbaar voor de leefbaarheid en voor de bedrijvigheid.

Ongeveer 2,5 jaar geleden hebben vijf inwoners van de Noord-Veluwe de Stichting Breedband Noord-Veluwe opgericht en zich als doel gesteld om snel internet in de buitengebieden van de Veluwe te realiseren. De stichting heeft na veel onderzoekswerk een haalbare en betaalbare oplossing gevonden bij CIF. Daarna is er intensief overleg geweest met de gemeenten. De ondertekening is daarom een feestelijk moment en belangrijke stap dichter bij het doel van de stichting.

Regio Noord-Veluwe (RNV) is het samenwerkingsverband van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.