• De deelnemers aan Nunspeet Verduurzaamt.

    Jurrian Bevelander

Convenant Nunspeet Verduurzaamt ondertekend

NUNSPEET Nunspeetse ondernemers en maatschappelijke organisaties hebben het convenant 'Nunspeet Verduurzaamt' ondertekend. Ook de gemeente Nunspeet heeft zich aan dit initiatief verbonden en namens de gemeente ondertekende wethouder Leen van der Maas het convenant. De deelnemers aan Nunspeet Verduurzaamt spreken uit dat ze Nunspeet actief en samen wil verduurzamen. Het doel van de initiatiefnemers is om de verduurzaming in Nunspeet te versnellen, elkaar te inspireren, ervaringen uit te wisselen en vervolgslagen te maken.

De ambitie van Nunspeet Verduurzaamt is om concrete resultaten te boeken op het sociale, economische en ecologische vlak door de eigen organisatie te verduurzamen vanuit het bekende motto 'verbeter de wereld, begin bij jezelf'. Maar ook het energieverbruik van de deelnemers te verminderen, mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt meer kansen te bieden en bewustwording te creëren over verduurzaming in de gemeente Nunspeet.

Nunspeet Verduurzaamt is vooral een gezamenlijk Nunspeets initiatief. Er worden halfjaarlijkse bijeenkomsten georganiseerd om elkaar te inspireren, te horen wat de ervaringen zijn met concrete maatregelen en elkaar te prikkelen om verdere slagen te maken op het gebied van duurzaamheid; en het inzichtelijk maken van de duurzaamheidsprestaties van de deelnemers.