• Erwin Draaijer

Concordia wint festival Noord Veluws Muziekverband

OLDEBROEK Het jaarlijkse festival van het Noord Veluws Muziekverband vond zaterdag plaats. In het Huiken in Elburg streden acht orkesten om de Jos Lussenburg beker. Deze beker is bestemd voor het orkest met hoogste punten aantal van de hele festival. CMV Concordia Oldebroek was de gelukkige winnaar.

Daarnaast werd er gestreden om de koraalbeker. Deze beker is voor het orkest met de mooiste uitvoering van een koraal. Het A-orkest van CMV Concordia uit Oldebroek betrad als vierde orkest het podium. Onder leiding van dirigent Jaap Musschenga werd als eerste het koraal La Prière uitgevoerd. De jury was met name erg te spreken over de klankbalans binnen het orkest. Uiteindelijk werd de koraalbeker gewonnen door buurtvereniging David Oosterwolde.

WINNAAR Na het koraal speelden de zo'n 65 muzikanten het werk Galea et Bellum van de componist Jan de Haan. Vanaf het begin speelde het orkest met veel overtuiging. De jury was erg onder de indruk van de sfeer welke door orkest en dirigent werden neergezet. Dit kwam in het juryrapport tot uitdrukking in termen als 'zeer expressief' en 'prima sfeer'. Ook over de solistische delen was de jury erg lovend. Het optreden werd door de jury uiteindelijk beloond met liefst 90 punten. Met dit puntenaantal werd het orkest winnaar van het festival.