Commissaris van de Koning bezoekt de gemeente Oldebroek

OLDEBROEK De Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, komt donderdag 20 april naar de gemeente Oldebroek voor een werkbezoek. Tijdens dit bezoek hoort hij over plannen van de gemeente en andere actuele ontwikkelingen.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. De commissaris gaat eerst in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Dit vindt plaats in de collegekamer van het gemeentehuis in Oldebroek. Vervolgens woont de heer Cornielje een openbare raadsvergadering bij. Daar praat hij met de gemeenteraad over de thema's: integriteit/weerbare overheid, sterk bestuur: intergemeentelijke en regionale samenwerking, sterk bestuur: staat van de lokale democratie-burgerinitiatieven en Vernieuwd Perspectief voor bedrijvenpark H2O, met name het bestuurlijke overlegtraject. De raadsvergadering begint om 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Oldebroek.

Alle gemeenten in de provincie worden één keer per vier jaar bezocht door de Commissaris van de Koning. Tijdens deze werkbezoeken laat de commissaris zich informeren over actuele onderwerpen in de gemeenten. Ook gaan commissaris en gemeente met elkaar in gesprek over provinciaal beleid dat invloed heeft op gemeentelijke plannen.