• Hondenpoep.org

College wil hondenpoepzuiger van stal halen

HATTEM De bewoners aan de Rijnstraat zijn de overlast van hondenpoep zat. Ondanks de maatregelen die werden getroffen, blijkt het voor hondenbezitters lastig om de uitwerpselen van hun viervoeter op te ruimen. De stank, zakjes met drollen in de tuin en poep aan de schoen, het is duidelijk dat de overlast de Rijnstraat-bewoners hoog zit.

Maandag werden deze ergernis nogmaals onder de aandacht gebracht tijdens de bespreking van het nieuwe hondenpoepbeleid van de gemeente Hattem in de commissievergadering Algemene en Ruimtelijke zaken. Duidelijk werd dat om technische redenen het herziene beleid niet eerder dan januari 2019 kan ingaan.

POEPZUIGER In het nieuwe beleid stelt het college aan de raad voor om op uitlaatplaatsen waar overlast veel voorkomt de hondenpoepzuiger weer van stal te halen. Om kosten te besparen werd de poepzuiger vijf jaar geleden wegbezuinigd.

55.000 EURO Omdat het probleem hardnekkig blijkt en er Hattemers blijven die weigeren de keutels van hun hond op te ruimen, stelt het college de raad voor om 55.000 euro beschikbaar te stellen voor het nieuwe hondenpoepbeleid. ,,Het is een frustrerend proces geweest de afgelopen jaren. Het blijft een ingewikkeld en lastig vraagstuk. Omdat 55.000 euro serieus geld is, mag de raad daar in de kadernota over beslissen", aldus wethouder Tigchelaar. De commissieleden vroegen de wethouder te onderzoeken of vooruitlopend op het nieuwe poepbeleid er wat aan de overlast aan de Rijnstraat gedaan kan worden.