College vraagt raad om gewenste bestemming perceel Flevoweg

ELBURG Naar welke bestemming gaat de voorkeur uit, voor het perceel aan de Flevoweg tegenover Veluwe Strandbad? Wethouder Henk Wessel (AB) geeft aan dat het college de verschillende mogelijkheden op een rijtje heeft gezet: ,,We hebben onderwerpen als werkgelegenheid, toerisme, parkeren, kosten getoetst aan de bestemmingen hotel, recreatieappartementen, koopappartementen en bouwkavels. Nu stelt het college de raad voor om dit onderwerp te bespreken met het doel helderheid te krijgen over de voorkeur, welke invulling deze locatie krijgt."

Volgens wethouder Henk Wessel zijn alle mogelijke opties bekeken. ,,Niets doen is ook een mogelijkheid die we in beeld hebben gebracht. Maar dan scoren we slecht op het onderwerp werkgelegenheid. Een hotelontwikkeling lijkt het meest gunstig uit te pakken. We verwachten dat hierbij de meeste banen ontstaan. Het perceel bestemmen voor recreatieappartementen biedt ook veel voordelen. Nu is het woord aan de raad om zich uit te spreken over de gewenste bestemming."

Voor de omwonenden geldt dat zij het liefste hun omgeving en woongenot zo weinig mogelijk aangetast zien worden. De keuzemogelijkheden worden nu eerst aan de commissie voorgelegd en de omwonenden hebben dan de gelegenheid in te spreken.