College Oldebroek op werkbezoek

OLDEBROEK Het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek bracht vrijdag een werkbezoek aan het Buitencentrum Oldebroek, Zalencentrum de Brink en Stichting Senioren Wezep Oldebroek. Het college bezoekt regelmatig lokale bedrijven en organisaties om met hen van gedachten te wisselen over actuele thema's en nieuwe ontwikkelingen.

Als eerste bracht het college een bezoek aan het Buitencentrum in Oldebroek. Het college bekeek de nieuwe groepsaccommodatie die in december 2015 is afgerond. Ook is er een natuurpad, dat de eigenaar in de toekomst nieuw leven in wil blazen met bijvoorbeeld nieuwe toestellen. Deze ontwikkelingen waren onder meer onderwerp van gesprek tijdens dit bezoek.

Al ruim vijftig jaar verzorgt Zalencentrum de Brink feesten. Het Oldebroekse bedrijf heeft hiervoor drie zalen beschikbaar. Zalencentrum de Brink verzorgt bijvoorbeeld bruiloften, themafeesten, catering en buffetten. De collegeleden kregen een rondleiding langs deze facetten van het bedrijf en de toekomstplannen van het bedrijf waren onderwerp van gesprek.

Tot slot bezocht het college de Stichting Senioren Wezep Oldebroek (SWO). Dit is de ouderenorganisatie binnen de gemeente. De organisatie organiseert veel verschillende soorten activiteiten voor ouderen. Denk hierbij aan computercursussen, fietstochten of klaverjasmiddagen/ -avonden. In totaal zijn er ruim 155 vrijwilligers actief voor SWO die ook samenwerken met de gemeente Oldebroek. SWO en de gemeente willen ook in de toekomst blijven samenwerken.

Met de werkbezoeken houdt het college van de gemeente Oldebroek de contacten met de plaatselijke bedrijven en instellingen warm. De bestuurders blijven bovendien door deze bezoeken op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.