• Gemeente Oldebroek
  • Gemeente Oldebroek

College Oldebroek op pad voor werkbezoeken

OLDEBROEK Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek heeft vrijdag een drietal werkbezoeken gebracht. Zij kregen onder andere een rondleiding door de bedrijven of instellingen en een toelichting op actuele ontwikkelingen.

AUTOSERVICE FIKSE Het college bezocht in de ochtend autobedrijf Fikse in Oldebroek. Autoservice Fikse is een veelzijdig autobedrijf waar klanten terecht kunnen voor apk, reparaties, onderhoud, aircoservice en storings-diagnoses. Het college kreeg een rondleiding door de werkplaats en sprak met de eigenaren over ondernemerschap, dienstverlening en toekomstplannen.

LANDBOUWBEDRIJF FLIER Dit landbouwbedrijf heeft een innovatief en duurzaam veehouderijsysteem ontwikkeld met de naam KoeLand. Eind 2014 heeft burgemeester Hoogendoorn zelfs de openingshandeling verricht van de nieuwe accommodatie voor het vee. Het college kreeg tijdens het bezoek een toelichting op de visie, de stand van zaken en toekomst van dit bedrijf.

Bij dit bezoek was ook Jeroen Broeknellis namens de Economic Board van de regio Zwolle aanwezig. Doel van het gezamenlijke bezoek was om de onderlinge banden te versterken en goede praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. De gemeente Oldebroek maakt deel uit van de regio Zwolle. Ondernemers, onderwijs en overheid in die regio werken sinds 2013 samen onder de naam Economic Board regio Zwolle. De Board bundelt de krachten van deze partijen en wil daarmee initiatieven en acties in de regio stroomlijnen. Het doel is om concrete resultaten te boeken op het gebied van vernieuwend ondernemerschap, innovatie, clustervorming, menselijk kapitaal en internationalisering.

WOONVOORZIENING ADELAARSNEST In de middag bracht het college een bezoek aan Het Adelaarsnest in Oosterwolde. Dit is een woonvoorziening voor veertien mensen met een verstandelijke beperking. Het is onderdeel van 's Heeren Loo zorggroep. De woonvoorziening is ontstaan als ouderinitiatief van de Hervormde kerk in Oosterwolde. Vanuit de kerk is nog steeds een grote groep vrijwilligers betrokken. Ze zijn gastouder of doen hand- en spandiensten, zoals ondersteunen bij vervoer. Het college heeft nader kennis gemaakt met de bewoners en de begeleiders en heeft veel waardering voor het waardevolle werk dat hier wordt gedaan.