College Heerde houdt vast aan zes stembureaus voor referendum

HEERDE Bij het referendum over de Oekraïne, op woensdag 6 april, opent de gemeente Heerde zes stembureaus. Het college van Heerde heeft op 15 maart besloten om het besluit uit november hierover niet aan te passen.

Op 10 november was (onder mandaat) besloten om niet de gebruikelijke twaalf, maar zes stembureaus te openen voor het referendum. Dit besluit was vooral gebaseerd op de verwachting dat de opkomst vrij laag zal zijn, en de verwerking van de stemformulieren veel eenvoudiger is dan bij andere verkiezingen, waar lange kieslijsten geteld moeten worden. Er is bij de keuze voor de locaties wel gelet op een goede spreiding.

Nadat er vanuit de raad vragen waren gesteld over het aantal stembureaus, heeft het college nogmaals naar dit besluit gekeken. Daarbij heeft ze geen reden gezien om het besluit aan te passen. Tijdens het referendum op 6 april kunnrn inwoners stemmen bij de volgende locaties: Hanzeheerd Brinkhoven, Brinkhoven 1 te Heerde; Viattence locatie Wendhorst, Eperweg 33 te Heerde; Jenaplanschool, Beatrixweg 30 te Heerde; Zorgcentrum Rehoboth, de Vree 1 te Wapenveld; Hervormd Verenigingsgebouw, Kerkstraat 2a te Wapenveld; De Boerbrink, Kerkstraat 19a te Veessen.

Meer informatie is te vinden op www.heerde.nl/referendum.