• Barry Wensink/BDUmedia

Coalitiepartijen Gelderland bezorgd over mogelijk uittreden Heerde uit H2O

HATTEM Coalitiepartijen CDA, PvdA, D66 en VVD Gelderland hebben vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten in Gelderland over bedrijventerrein H2O. Zij willen weten wat het amendement dat 1 februari raadsbreed in Heerde is aangenomen betekent voor de steun die de provincie aan het bedrijventerrein H2O heeft toegezegd.

Op maandag 1 februari is tijdens de gemeenteraadsvergadering van Heerde een amendement aangenomen en door het college van B&W van Heerde overgenomen over de zogenaamde package deal rondom bedrijventerrein H2O. Het amendement roept niet alleen op in te stemmen met een gemeentelijke garantstelling van 1 miljoen euro aan de (voorfinanciering) voor de realisatie van het nieuwe op- en afrittenstelsel op de A28 maar roept het college van Burgemeester en wethouders ook op om in overleg met de SOK-partners de overeenkomst open te breken, en te zorgen voor een gecontroleerd uittreden van de gemeente Heerde. Met name dat laatste besluit roept vragen op.

,,Wij willen graag weten welke gevolgen een mogelijk uittreden van Heerde heeft voor de toezeggingen en investeringen die wij als provincie hebben gedaan rond bedrijventerrein H2O", reageert Daisy Vliegenthart-Goedhart, woordvoerder regionale economie voor het CDA. ,,Daarnaast willen wij ook weten of dit gevolgen kan hebben voor Hattem en Oldebroek bij het uittreden van Heerde."