Chris de Weerdt winnares gedichtenwedstrijd

HEERDE De gedichtenwedstrijd die het Comité 4 en 5 mei Heerde had uitgeschreven, is gewonnen door Chris de Weerdt. Ze zit in groep 8 van de Ds. Van Maasschool in Wapenveld. Op 4 mei mag ze het gedicht dat ze schreef voorlezen tijdens de dodenherdenking. Het thema voor dit jaar was 'De kracht van het persoonlijk verhaal'.

Het comité 4 en 5 mei Heerde schrijft jaarlijks een gedichtenwedstrijd uit voor jongeren tussen 10 en 17 jaar. De winnaar mag het gedicht voorlezen tijdens de dodenherdenking op 4 mei in Heerde. Twee andere deelnemers mogen hun bijdrage voorlezen tijdens de herdenkingen op de begraafplaatsen in Wapenveld en Heerde, die eerder op de dag worden gehouden.

Chris de Weerdt heeft gewonnen met het gedicht me de titel 'Oorlog en toch vertrouwen'. In haar klas is aandacht besteed aan de gedichtenwedstrijd en is door de kinderen van groep 7 en 8 een gedicht geschreven. Verder mag Jo-Ann Spek (Jenaplanschool, groep 8) haar gedicht voordragen tijdens de herdenking in Wapenveld, en Boaz Dijk (Ds. Van Maasschool, groep 8) tijdens de herdenking in Heerde.