• Stefan Verkerk

Buurtonderzoek na vondst overleden vrouw in woning Hattem

HATTEM De politie deed dinsdag een buurtonderzoek na het aantreffen van een stoffelijk overschot in Hattem.

Op maandagavond is de politie een onderzoek gestart na een melding over een dode vrouw in een huis aan de Kraaijenbergstraat in Hattem. De melding kwam rond kwart over acht 's avonds binnen. Agenten gingen naar het huis toe, en vonden daar het lichaam van de overleden vrouw. Een opgeroepen traumahelikopter werd daarom afgezegd.

Het slachtoffer is de 34-jarige bewoonster van het huis. De agenten die ter plaatse kwamen, hadden meteen aanwijzingen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. In de woning was ook een man aanwezig, hij is daar aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de zaak.

BUURTONDERZOEK Dinsdag deed de politie verder onderzoek naar sporen in het huis. Ook werd er in de buurt onderzoek gedaan, agenten waren in de buurt op zoek naar getuigen. Mensen die vlakbij wonen, maandagavond in de buurt waren en iets bijzonders hebben gezien, of andere informatie kunnen delen die relevant kan zijn voor het onderzoek, worden gevraagd te bellen met tel. 0900-8844.

Op sociale media en in de media doen verschillende verhalen en geruchten de ronde. De politie kan niet op al die geruchten ingaan, maar probeert naar eigen zeggen wel zo goed mogelijk enkele vragen te beantwoorden.

[Klopt het dat het slachtoffer zwanger was?

,,Hierover doet de politie geen uitspraken in verband met de privacy van het slachtoffer."

[In Hattem werd maandag kleding gevonden langs de weg. Heeft dit verband met deze zaak?

,,We hebben geen aanwijzingen dat er verband is tussen de gevonden kleding en deze zaak."

[Klopt het dat de man en de vrouw elkaar kennen?

,,Zowel de verdachte als het slachtoffer woonden op hetzelfde adres. Over hun relatie doet de politie in verband met de privacy geen verdere uitspraken."

[Klopt er dat er eerder melding gedaan is van huiselijk geweld?

,,Op dit moment gaat de politie niet in op de voorgeschiedenis of achtergrond van het slachtoffer en de verdachte. Het onderzoek is nog pril, en daarom is de politie in deze fase erg terughoudend met informatie. Eventuele getuigen zouden namelijk beïnvloed kunnen worden door informatie over de zaak. Ook raken deze vragen erg aan de privacy van het slachtoffer en de verdachte."