• Angela van Erven

Burgemeester ontvangt eerste Dijkpoortpostzegels

HATTEM Hattem heeft haar eigen Dijkpoortpostzegel. Burgemeester Jan Willem Wiggers ontving maandag uit handen van PostNL het eerste vel postzegels met daarop een pentekening van de Dijkpoort.

De postzegels zijn ontworpen in de serie Mooi Nederland. In deze serie is aandacht voor lokale geschiedenis, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid.

POSTZEGELS Op het vel bevinden zich vijf postzegels in vijf gelijke ontwerpen. Het ontwerp is van de hand van beeldend kunstenaar Jan Rothuizen, de typografie is verzorgd door ontwerper Soeraya Siemons. Op de postzegels prijkt een pentekening van de Dijkpoort. Om de postzegels heen is een plattegrond van een deel van de binnenstad getekend. Jan Rothuizen verzamelde deze informatie door in de zomer in gesprek te gaan met Hattemers die hij op straat tegen kwam. Door deze verhalen van inwoners krijgen de postzegels een persoonlijk tintje.

Er is een oplage van 46.000 vellen met zegels van Hattem beschikbaar. De vellen zijn verkrijgbaar bij het PostNL postkantoor in de Bruna aan de Kerkstraat.