• Burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

    Gemeente Oldebroek

Burgemeester neemt afstand van column Koersgroep Oldebroek voor Mekaar

OLDEBROEK Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft in een verklaring afstand genomen van een column van de Koersgroep Oldebroek voor Mekaar, een groep burgers en ambtenaren die andere inwoners stimuleren om actief bij te dragen aan de samenleving.

,,De Koersgroep plaatst onder eigen verantwoording regelmatig een column in de huis aan huiskrant in de gemeente Oldebroek. De laatste column van dinsdag 15 november heeft echter een politieke lading die niet uitdraagt waar Oldebroek voor Mekaar voor staat", aldus de burgervader.

In de column uitte de Koersgroep kritiek op het democratische vermogen van de gevestigde partijen. ,,Als burgemeester én portefeuillehouder Oldebroek voor Mekaar wil ik met klem benadrukken dat we met Oldebroek voor Mekaar raadsbreed beogen meer democratie te realiseren in onze gemeente. Oldebroek voor Mekaar is een a-politiek proces. Daarom neem ik nadrukkelijk afstand van de suggestie die met de column van de Koersgroep gewekt kan worden; namelijk dat één partij in het bijzonder meer kansen voor democratie lijkt te bieden. Dat doet geen recht aan de raadsfracties die zich allemaal hebben verbonden aan de Oldebroek voor Mekaar-gedachte. Het gaat ons samen om onze inwoners, niet om politiek bedrijven", aldus Hoogendoorn.

,,Het werken vanuit Oldebroek voor Mekaar moet neutraal blijven en zonder het oogmerk van politiek gewin. Vanuit dit motto zijn we er met elkaar voor alle inwoners", besluit de burgemeester.