• Gemeente Heerde

Burgemeester bezoekt kerkdiensten in gemeente Heerde

HEERDE Burgemeester Koops-Scheele wil zoveel mogelijk op pad om Heerdenaren te ontmoeten. Dit zal ze doen door verschillende maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en kerken te bezoeken. De burgemeester wil het komende halfjaar diverse kerken in de gemeente Heerde bezoeken. Zo wil ze in contact komen met de kerkelijke gemeenschap en ontdekken wat daar leeft. Zo meldt de gemeente Heerde in een persbericht.

,,Kerken vormen een belangrijk element in de samenleving", geeft ze aan. ,,Ook in de gemeente Heerde. Juist door een kerkdienst te bezoeken en daar op informele manier kennis te maken met de kerkgemeenschap krijg je een goed beeld van wat er leeft en waar ze mee bezig zijn. Daarnaast vind ik het een mooie manier om kennis te maken met veel inwoners van deze gemeente."

De burgemeester wil graag beginnen met de kerken in Wapenveld. Vervolgens gaat ze naar Veessen en Vorchten, waarna ze wil eindigen in Heerde. Ze zal steeds van tevoren contact opnemen met de kerken. ,,Zij kunnen zelf beslissen of en hoe ik word ontvangen, bijvoorbeeld op zondag in de dienst of, indien gewenst, doordeweeks met bijvoorbeeld alleen de predikant. Het is aan de kerken zelf om daarover te beslissen. Ik ben in elk geval van harte bereid om ook de dienst bij te wonen, samen met mijn kinderen."

Eind vorig jaar is wethouder Cegerek op een officieel bezoek geweest bij een aantal kerken, waarbij de cultuurhistorische waarde van de kerk is besproken, evenals de rol van die kerken op sociaal gebied.