• Gemeente Oldebroek

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn trapt af voor NLdoet

OLDEBROEK De dertiende editie van NLdoet vindt vrijdag 10 en zaterdag 11 maart plaats. Burgemeester Adriaan Hoogendoorn gaf op vrijdag 10 maart de aftrap voor de gemeente Oldebroek. Zestien Oldebroekse vrijwilligersorganisaties bieden tijdens NLdoet diverse klussen aan.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn was vrijdagochtend aanwezig op Sportpark Stuivezand in 't Loo Oldebroek waar hij de aftrap gaf voor het tweedaagse evenement. Hij wenste iedereen een goede en plezierige klus; jong en oud. Ook veel Oldebroekse jongeren gaan aan de slag voor het goede doel. Zoals ook ruim dertig Oldebroekse leerlingen van het Nuborgh College Oostenlicht. Er zijn veel plaatsen waar vrijwilligers aan de slag gaan; Molen de Hoop en het Boerderijmuseum bijvoorbeeld. NLdoet is een mooie gelegenheid om vrijwilligers en organisaties kennis met elkaar te laten maken. Er is voor iedereen wel een passende klus.

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Ik vind het mooi om te zien dat zoveel inwoners bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Vrijwilligerswerk is van onschatbare waarde voor onze samenleving. Dit doe je met elkaar en voor elkaar."

ORANJE FONDS Het Oranje Fonds organiseert NLdoet dit jaar voor de dertiende keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim negenduizend klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal de komende dagen te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: ,,Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten."

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met 31 miljoen euro initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.