• brandweer.org

Brandweer Wezep en Oldebroek anderhalve eeuw oud

OLDEBROEK Brandweer Wezep en brandweer Oldebroek bestaan dit jaar 150 jaar. Dat wordt zaterdag 7 juli gevierd met een gezamenlijke open dag bij de brandweerkazerne in Wezep.


Op de Rondweg 15 in Wezep is iedereen van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom om het brandweervak van dichtbij te bekijken. Er zijn verschillende demonstraties en bezoekers kunnen verschillende voertuigen bekijken. Ook voor kinderen is er genoeg te zien en te beleven. Enthousiaste brandweermensen staan klaar om al je vragen te beantwoorden.
Ook rijden er pendelbusjes naar de Brandweer Pop-up-Store in Wezep. In de brandweerwinkel kun je zelf ervaren hoe je jezelf en je huisgenoten bij een woningbrand in veiligheid kunt brengen. De Three-Minute-Store van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is tijdelijk gevestigd in de Huiskamer van Wezep (het voormalige pand van de bibliotheek), Meidoornpassage 16.

BRANDWEERLIEDEN GEZOCHT De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven hebben ze nieuwe mensen (m/v) nodig. Voor algemene informatie over de brandweer zie www.brandweerwezep.nl of www.brandweer.nl/vnog.