• Angela van Erven

Bouw project Waterkant van start

HATTEM De bouw van het project Waterkant in Assenrade is afgelopen week gestart. Dit project bestaat uit twintig woningen. Wethouder Jan van der Heeden verrichtte de symbolische handeling door een deel van de fundering te plaatsen in aanwezigheid van kopers en projectbetrokkenen.

 

De eerste bewoners zullen in de tweede helft van 2018 intrek nemen in hun nieuwe woning. 45 procent van de kopers komt uit Zwolle en 35 procent uit Hattem. Projectontwikkelaar Henri Schimmel van BPD Ontwikkeling BV: ,,De belangstelling voor wonen in Assenrade blijft groot gezien de snelle verkoop van dit project. Hiermee wordt een forse stap gezet in de afronding van deze prachtige en gewilde wijk aangezien er nog maar enkele projectmatig te ontwikkelen koopwoningen resteren in de wijk. Deze worden versneld in verkoop gebracht."

 

Wethouder Jan van der Heeden: ,,Met de Waterkant blijkt maar eens te meer dat Assenrade een geliefde woonwijk is. Dat is vooral te danken aan de kwaliteiten van de wijk: Een samenhangend beeld door duurzame en afwisselende architectuur en veel ruimte voor water en groen. In de Waterkant komen woningen in diverse prijsklassen. De nadruk ligt op de wat duurdere woningen, maar er is ook aanbod voor mensen met een wat kleinere beurs. Kortom, opnieuw een goede aanvulling op het woningaanbod van Hattem. Zo blijven wij ons inzetten om voor alle categorieën woningvragers, zowel huur als koop, duurder en goedkoop, geschikte woningen beschikbaar te krijgen en te houden. Daarin speelt ook onze woningcorporatie Triada een belangrijke rol. We prijzen ons gelukkig dat wij samen met Nikkels en BPD, maar ook met andere partijen, straks de nieuwbouwstroom kunnen verleggen naar 't Veen. Ook daar zullen wij ons inzetten voor een hoge ruimtelijke kwaliteit."