• Als omlijsting van de BoerderijFair doen de schapen zaterdag 28 mei hun winterjas uit bij het Boerderijmuseum in Oldebroek.

    Janneke van Boven

Boerderijfair in Oldebroek

OLDEBROEK Boerderijmuseum De Bovenstreek aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek staat zaterdag 28 mei van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van een BoerderijFair met een dertigtal kramen en schapen scheren. Daarnaast kunnen de bezoekers kennis maken met de nieuwe expositie 'daar komt de bruid' met een grote collectie trouwkleding van door de jaren heen.

Ook voor de kinderen is er zaterdag 28 mei volop vertier bij het Boerderijmuseum. De kinderen kunnen onder andere schaapjes van wol maken, er is een goochelende clown bij het Boerderijmuseum en een door de Rabobank gesponsord springkussen. Hendri Huenesteijn en Cees Pruim ontdoen de schapen tussen 10.00 en 16.00 uur op authentieke wijze van hun wintervacht bij het Boerderijmuseum. Voor de bezoekers is dat altijd een mooie activiteit. Vooral ook omdat de bezoekers bijgepraat worden over het schapen scheren. Ook kunnen geïnteresseerden kennis maken met onder andere spinnen, breien en haken. Ook diverse lekkernijen uit oma's keuken, waaronder eigengemaakte advocaat, zijn verkrijgbaar op de BoerderijFair.

Voor het eerst wordt het schapen scheren gecombineerd met de BoerderijFair. De initiatiefnemers zijn er in geslaagd een dertigtal standhouders te interesseren voor de fair. Van alles en nog wat, zoals bloemen, (kinder)kleding, aardbeien, huiden, sieraden, steigerhouten decoraties, pizza's en brocante worden te koop aangeboden op de (brocante)markt. De toegangsprijs is 3,50 euro per persoon. Kinderen van 5 t/m 12 jaar betalen 1,50 euro. Dit zijn de normaal geldende tarieven voor het Boerderijmuseum. Parkeren is gratis.