• Vestingval Elburg/Marijke Stouwdam

Binnenstad Elburg podium voor tiendaags kunstevenement

ELBURG Stichting Vestingval Elburg organiseert voor de zevende keer een tiendaags kunstevenement. Tien dagen lang is Elburg daarmee het podium voor een diversiteit aan culturele activiteiten. Tussen Hemelvaart en Pinksteren, van donderdag 30 mei tot en met zaterdag 8 juni, wordt in Elburg op zo'n dertig locaties kunst tentoongesteld. Daarnaast is er muziek en dichtkunst te beluisteren.

Thema dit jaar is Waterwerken. Met het thema wordt een ode gebracht aan Admiraal van Kinsbergen, van wie dit jaar met allerlei activiteiten de tweehonderdste sterfdag wordt herdacht. Zo'n driehonderd leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs hebben zich laten inspireren door de daden van de maritiem strateeg en Elburger weldoener Van Kinsbergen. Tijdens het festival drijven hun kunstwerken in de waterpartijen van Elburg.

VRIJWILLIGER Voor diverse werkzaamheden zoekt de stichting nog vrijwilligers. Coördinator Jannie Nummerdor: ,,We zouden het geweldig vinden als u een bijdrage wilt leveren aan het kunstzinnige festival. Kent u nog vrienden, familie of bekenden die willen meehelpen, dan horen wij dat ook graag. Uw reactie zien wij met belangstelling tegemoet." Aanmelden en/of meer informatie vai: jannieng@kpnmail.nl, 0525 681 010 of 06 27548364.

GRATIS TOEGANG De toegang tot Vestingval Elburg is gratis. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsoren, het stimuleringsbudget van het Cultuur & Erfgoedpact Noord Veluwe, de gemeente Elburg en de vele vrijwilligers. Vestingval Elburg is dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag gesloten. Meer informatie is te vinden op www.vestingvalelburg.nl. Vragen kunnen gemaild worden naar info@vestingvalelburg.nl.