• Bijenhouders Vereniging De Imme - Epe
  • Bijenhouders Vereniging De Imme - Epe

Bijen- en honingmarkt Epe

EPE Imkervereniging Epe houdt op woensdag 7 augustus voor de 67ste keer de jaarlijkse bijen- en honingmarkt in Epe. Op de informatiemarkt kunnen geïnteresseerden zich laten bijpraten over het belang van de bij.

De informatiekraam van imkervereniging De Imme is er om allerlei vragen over bijen, honing, drachtplanten en bomen te beantwoorden. Ook vertellen de imkers over het houden van bijen en verkopen zij lokale honing.

DEMONSTRATIES Er zijn demonstraties van diverse ambachten te zien, zoals korfvlechten en pottenbakken en de gemaakte producten zijn te koop. Uiteraard zijn er kramen van professionele honingverkopers met een veelheid aan vooral Nederlandse honingsoorten en ook imkerbenodigdheden zijn op de markt aanwezig. Verder zijn er kramen met natuurinformatie, streekproducten en bijenplanten. Het imkercafé is het trefpunt voor koffie/thee en een gezellig (imker)praatje, zo biedt de markt imkers de gelegenheid om elkaar en geïnteresseerden te spreken.

IMKERPAK De markt richt zich daarnaast op kinderen. De 'Schminkerie' is present om kinderen tot bijtjes om te toveren. Kinderen kunnen zich verkleden, om met een imkerpak aan, zich even een echte imker te voelen. Bij de kijkkast kan, met een veilige glasplaat ertussen, een bijenvolk worden bekeken met daarin een gemerkte koningin. Imkers leggen uit wie de koningin is, hoe je een dar herkent en waar de honing en het stuifmeel zijn te vinden. Ook kunnen echte bijenwaskaarsen gemaakt worden.

Om 10.00 uur wordt de markt officieel geopend door wethouder Erik Visser. De markt is geopend van 8.30 tot 13.30 uur. Toegang is gratis.