• BDUmedia archief

Bezwaren tegen overdekt terras afgewezen

NUNSPEET Bezwaren tegen het bouwen van een overdekt terras door de bewoonster van het pand Winckelweg 6 in Nunspeet zijn afgewezen. Het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders neemt daarmee het advies over van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften.

Wijnand Kooijmans

Tegen de vergunning is bezwaar ingediend door het echtpaar Bonhof dat aan de Rode Kruislaan woont. Zij vinden vooral de gekozen locatie voor de terrasoverkapping bezwaarlijk. Hierdoor kunnen zij het verkeer dat vanaf de Winckelweg de Rode Kruislaan inrijdt, niet zien wanneer zij de oprit van hun woning verlaten. Dat brengt, zo is hun mening, verkeersonveilige situaties mee. Dat betekent, zo geven zij aan, dat de vergunning minimaal moet worden gewijzigd of anders helemaal moet worden geweigerd.

Volgens de commissie leek het er in eerste instantie op dat het bezwaar meer was gericht tegen de aanwezigheid van een beukenhaag en niet tegen de verleende vergunning voor de overkapping van het terras. Tijdens de zitting is dat echter ontkend door het echtpaar Bonhof.

BESTEMMINGSPLAN De commissie oordeelt dat de vergunning kon worden verleend op grond van het bestemmingsplan en de mogelijkheden daarvan af te wijken voor het college. Volgens de leden van de commissie heeft de gemeente bij de afweging van belangen rekening gehouden met de afstand tussen de terrasoverkapping en de uitrit van het echtpaar. De verkeerskundige van de gemeente heeft geoordeeld dat deze afstand voldoende is om de oprit veilig te kunnen verlaten.

Daarbij speelt een rol dat de Rode Kruislaan is ingericht als eenrichtingsweg waarbij gemotoriseerd verkeer van rechts komt. Alleen fietsers en voetgangers komen van links. Wanneer de beukenhaag wordt weggedacht levert de terrasoverkapping, zo is het oordeel van de commissie, geen verkeersonveilige situatie. De aanwezigheid van de beukenhaag staat echter in de gehele procedure buiten spel.