• Politie

Beschonken schipper slaat overboord; boot blijft rondjes varen

NUNSPEET In Nunspeet is zaterdagavond een 58-jarige man uit Nunspeet aangehouden, omdat hij op het Veluwemeer van zijn boot was geraakt en het schip onbemand rondjes voer. De man, die geen vaarbewijs had, bleek ook onder invloed van alcohol. Hij blies vier keer de maximum toegestane hoeveelheid. 

Zaterdagavond kwam er bij het Operationeel Centrum van de politie een melding binnen over een boot op het water, waar niemand meer in zat. De politie rukte meteen uit met een boot, en ook andere hulpdiensten gingen het water op. De KNRM vond even later een boot die rondjes voer, zonder dat er iemand in zat.

De opvarende bleek door iemand anders te zijn gered en naar wal te zijn gebracht. Agenten zijn naar de man toe gegaan en om erachter te komen wat er aan de hand was. De man vertelde dat hij van boord was geraakt en dreigde te verdrinken. Een passant had hem gered.

Verder was het dodemanskoord in de boot niet goed bevestigd, daardoor bleef de boot varen toen de schipper over boord raakte. De boot is voor onderzoek in beslag genomen.