Beloning voor gouden tip over brand in Almelo

HEERDE De politie is op zoek naar een tweede verdachte van een brandstichting in Almelo in juni. Mogelijk komt deze verdachte uit de regio Heerde, daarom richt het onderzoek zich nu ook op deze omgeving. Justitie heeft een beloning van 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Bij een brandstichting aan de Palestrinastraat in Almelo zijn op 11 november twee verdachten aangehouden. Een 23-jarige man uit Apeldoorn en een 18-jarige man uit Heerde. De 23-jarige man wordt ook verdacht van een brandstichting aan de Bongerd 2 in Almelo. Deze brandstichting is gepleegd door twee mannen en het rechercheteam, dat deze zaak in behandeling heeft, is op zoek naar de tweede verdachte. Justitie looft een beloning uit van 7500 euro aan degene die het rechercheteam kan voorzien van de gouden tip.

Het huis aan de Bongerd in Almelo liep veel schade op in de vroege ochtend van 2 juni. De bewoonster van het getroffen huis lag op het moment van de brand op de eerste verdieping te slapen. Zij is door de brandweer met een hoogwerker uit haar huis gehaald. De vrouw moest naar het ziekenhuis omdat ze veel rook had ingeademd. Zij heeft geen idee wie er achter deze brand zit. De politie houdt rekening met het scenario dat de daders mogelijk hier de verkeerde woning in brand hebben gestoken.

De politie neemt beide brandstichtingen hoog op en wil over deze misdrijven zoveel mogelijk informatie hebben. Omdat de twee aangehouden verdachten uit Apeldoorn en Heerde komen is het goed mogelijk dat de gezochte verdachte man voor de brandstichting aan de Bongerd ook uit deze omgeving komt.

Tips mogen naar de gratis opsporingstiplijn 0800-6070