Bart en Hans Lambrechts samen op podium

VELUWE Dichter Hans Lambrechts en rapper Bart Lambrechts treden op zondagmiddag 22 november op in het Stadsmuseum in Harderwijk. Het wordt hun eerste publieke vader/zoon-optreden. Bart treedt deze middag op onder zijn artiestennaam B_art. Hij schrijft al sinds zijn tienerjaren rapteksten en heeft inmiddels twee nummers opgenomen in een professionele audiostudio. Ook is er een rapclip op YouTube geplaatst, gemaakt door 0578 Films, die inmiddels al meer dan 2100 keer is bekeken. Bart groeide op in zijn geboorteplaats Hattem en woont nu in Epe.

Hans Lambrechts dicht al sinds zijn tienerjaren en kwam medio jaren negentig 'officieel uit de kast' als woordkunstenaar. Hij treedt regelmatig solo en samen met andere dichters op, was stadsdichter in Elburg, is in zijn woonplaats Hattem lid van het plaatselijke kunstgilde en werkt ook regelmatig samen met musici.

'We vinden het erg leuk om ook een keer samen op te treden', deelt Hans mee. 'En de kans is groot dat we dit na de 22ste nog vaker gaan doen.' Zoon Bart brengt in Harderwijk onder meer een zelf geschreven Anti-Pest rap ten gehore en enkele raps die mooi aansluiten op gedichten van Hans.

De muzikaal-poëtische middag begint om 13.30 uur en duurt tot circa 16.30 uur. Hans en Bart Lambrechts zijn de hoofdact deze middag. Daarnaast is er, zoals gebruikelijk bij Apollo, ook een open podium met ruimte voor optredens van andere dichters en musici. De toegang is vrij.

FOTO: Rapper B_art tijdens een eerder optreden.