• Bakkerijmuseum Hattem

Bakkerijmuseum Hattem 'Leukste Uitje van Gelderland 2019'

HATTEM De medewerkers van het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem stonden donderdag op het podium bij de ANWB. Tijdens een, door deze landelijke icoon, georganiseerde bijeenkomst in Nijkerk werden de awards uitgereikt voor de beste uitjes per provincie in Nederland.
Een jaar lang konden ANWB-leden hun stem uitbrengen. Begin dit jaar werd al bekend gemaakt dat het Bakkerijmuseum behoorde tot de tien best beoordeelde uitstapjes. Daarmee was de nominatie om mee te strijden voor het beste uitje in de eigen provincie een feit. Niet bepaald een makkelijke opgave zo bleek want de concurrentie in Gelderland was groot en zwaar.

Voor het Bakkerijmuseum stond er veel op het spel tijdens de zinderende finale in Nijkerk. Klamme handen bij de directie van het museum toen de provincie Gelderland aan de beurt was. Na de bekendmaking van de winnaars van het brons en het zilver kwam de ontlading. Goud voor het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem en daarmee uitgeroepen tot: 'Leukste Uitje van Gelderland 2019'.

Er werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. Het Bakkerijmuseum scoorde, op bijna alle onderdelen, de hoogste cijfers. Meest opvallend waren de uitschieters voor de prijs/kwaliteitsverhouding, de klantvriendelijkheid van het personeel en de activiteiten. Directeur Fred Voskuil ziet de prijs als de ultieme waardering voor de inzet én het enthousiasme van de ruim veertig medewerkers die zich bijna dagelijks met hart en ziel inzetten voor hun Nederlands Bakkerijmuseum Hattem. In 2018 werd het Bakkerijmuseum voor de eerste maal genomineerd en won toen zilver.