Avondvierdaagse in Hattem

HATTEM Inwoners van Hattem kunnen van 18 t/m 21 mei vier avonden wandelplezier beleven tijdens de 47e editie van de avondwandelvierdaagse.

Jong en oud kunnen weer vier avonden al wandelend genieten van het moois in hun woonomgeving.

De route-uitzetter schotelt de wandelaars ook ditmaal weer geheel nieuwe natuur-rijke routes voor, onder meer door de gebieden Petrea, Molecaten, Flip Hul en Vuursteenberg. Ook de Hoenwaard is weer in de routes opgenomen.

De routes zijn per avond vijf, tien of vijftien kilometer lang. De parkoersen van de 5 kilometer zijn - zoals gebruikelijk - geschikt voor rolstoelen, kinderwagens etc. Waar nodig is voor hen een korte omleiding aangegeven. Ook deelnemers per scootmobiel zijn van harte welkom. De bedoeling is dat zij iedere dag als eersten gezamenlijk vertrekken. Ook nordic walkers kunnen aan de avondvierdaagse deelnemen; hen wordt wel verzocht vroeg te vertrekken, om zo de grootste drukte te vermijden.

De routes van de vijftien kilometer voeren de deelnemers het verst de natuurgebieden rond Hattem in. De laatste jaren toonde de deelname op deze langste afstand een stijgende lijn en de organiserende Stichting Comité Avondwandelvierdaagse Hattem hoopt dat deze zich ook nu zal voortzetten. Deze afstand toont de deelnemers niet alleen het meeste natuurschoon, maar vormt ook de grootste sportieve uitdaging. Een uitdaging die niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor de scholieren uit de hogere klassen van het basisonderwijs goed te doen is. En waarom zouden ook middelbare scholieren niet eens meelopen?

Startplaats is ook dit jaar de Hof van Blom, wegens de verbouwing van het hoofdgebouw ditmaal in het Atrium.

De routes worden met pijlen aangegeven, maar de wandelaars krijgen ook een duidelijke routebeschrijving mee.

De deelnemers starten maandag tot en met woensdag vanaf 17.30 uur (10 en 15 km) resp. 17.45 uur (5km). Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld. Op de slotavond wordt om 17.15 uur begonnen. De wandelvierdaagse wordt op 21 mei vanaf 19.30 uur afgesloten met een défilé door de Hattemse binnenstad.

Deelname kost voor wandelaars tot en met veertien jaar 3,50 euro, vanaf vijftien jaar 4 euro. Inschrijven kan nog op maandag 18 mei, vanaf 17 uur in de Hof van Blom.

Enkele tientallen vrijwilligers zijn in touw om het wandelevenement te doen slagen. Meer vrijwilligers zijn overigens van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen tijdens de avondvierdaagse even binnenlopen in de Hof van Blom om daar met de organisatoren te overleggen wat zij voor het wandelevenement kunnen betekenen.