Aftrap hondenpoepcampagne in Elburg

ELBURG Wethouder Henk Wessel (AB) van de gemeente Elburg heeft vanochtend, donderdag 11 juni, samen met de leerlingen van De Wegwijzer de aftrap gegeven voor de hondenpoepcampagne 'Opgeruimd staat netjes!'. Zij plaatsten borden rondom de school en gaan komende week flyers uitdelen aan langslopende hondenbezitters om de overlast van hondenpoep rondom de basisschool tegen te gaan. Het college van burgemeester en wethouders heeft het hondenbeleid versoepeld. "Voorheen moest de eigenaar zelf de hondenpoep opruimen in de losloopgebieden. Nu kunnen de hondenbezitters zowel op de uitlaatroutes als in de losloopgebieden de hondenpoep laten liggen. Daarbuiten hebben zij wel de plicht om hondenpoep op te ruimen", aldus wethouder Henk Wessel.

Een van de speerpunten uit het collegeprogramma is het aanpakken van overlast veroorzaakt door hondenpoep. Loslopende honden en hondenpoep vormen namelijk een grote ergernis bij burgers. Henk Wessel: "Door aangepaste uitlaatroutes, het actief informeren van hondenbezitters en het gerichter handhaven willen we de overlast bestrijden."

Deze week ontvangen alle hondenbezitters een folder in de bus waarin het beleid, de uitlaatroutes en losloopgebieden zijn weergegeven. Op probleemlocaties worden periodiek speciale borden geplaatst om hondenbezitters bewust te maken van hun opruimplicht. De komende tijd gaat de gemeente extra handhaven op hondenbezitters die hondenpoep op de verkeerde plekken laten liggen en honden buiten de losloopgebieden niet aanlijnen.