• Barry Wensink/BDUmedia

Aftrap 100 banenplan gemeente Elburg

ELBURG Het 100 banenplan voor de Gemeente Elburg is donderdag formeel begonnen. Dit plan van de Bedrijvenkring Elburg, heeft als doel om binnen 1 jaar 100 nieuwe, duurzame banen te creëren binnen de gemeente Elburg. Daarbij wordt niets of niemand uitgesloten. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden hierbij betrokken.

Op de jaarlijkse Bedrijvendag op 23 november heeft voorzitter Robin Meppelink met een symbolische handeling de 'banenteller' aangezet. Over een jaar wordt de balans opgemaakt. Tijdens de aftrap op het gemeentekantoor van Elburg is samen met het College, diverse betrokken ambtenaren, de Bedrijvenkring Elburg, mensen uit het onderwijs maar vooral de lokale ondernemers een ambitieus maar realistisch plan uitgerold.

Diverse grote en kleinere werkgevers zoals Biohorma, Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Prins Bouw, Installatiebedrijf HulstFlier, Softwarehuis Ifective, Van Zon Arbeidsbemiddeling, De Groot Installatiegroep, PM3O, Uitzendbureau Regiowerk en Inclusief Groep sloegen tijdens een inspirerende bijeenkomst de handen ineen om invulling te geven aan het 100 banenplan.

De initiatiefnemer Hessel Joustra, bestuurslid van de Bedrijvenkring, benadrukt dat duidelijk moet zijn welke voordelen er voor ondernemers zijn te behalen. ,,Neem bijvoorbeeld het gebrek aan technisch personeel. Ondersteuning bij het opleiden of omscholen van kandidaten draagt bij aan een oplossing. Die ondersteuning kan de gemeente geven maar dat moeten we wel van elkaar weten. We willen een omgeving creëren waarin duidelijk is wat er verwacht wordt en wat er te halen is'. Wethouder Henk Wessel is ook erg enthousiast over het initiatief en stroopt voor dit initiatief graag de mouwen op. 'Samen maken we het waar in Elburg.''

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in deelname aan het 100 banenplan kunnen contact opnemen met Robin Meppelink, voorzitter van de Bedrijvenkring Elburg via info@bedrijvenkringelburg.nl