• Archief BDUmedia

Advies stationsomgeving Nunspeet klaar

NUNSPEET Het advies voor een veilige en bereikbare Nunspeetse stationsomgeving is klaar. Er is geen breed gedragen voorkeursvariant, maar er zijn wel drie varianten die allen voldoen aan de uitgangspunten. Op 27 september zal de gemeenteraad zich buigen over het advies en besluiten welk variant verder zal worden uitgewerkt.

Er waren vier uitgangspunten waar rekening mee gehouden werd: goede doorstroming van het verkeer, veiligheid voor alle verkeersdeelnemers, een goed verblijfsklimaat in de stationsomgeving en een goed gevoel van 'Welkom in Nunspeet en op de Veluwe'.

De eerste variant is een gelijkvloerse overweg met verplaatsing van de rotonde en in het verlengde van het Vennenpad een tunneltje voor het langzaam verkeer. De tweede variant beschrijft een gecombineerde onderdoorgang ten westen van de huidige overweg, waarbij de Molijnlaan over het stationsplein is getekend. In de derde variant buigt de Elspeterweg na de onderdoorgang tussen de twee supermarkten naar links en komt deze uit op de Industrieweg. Het langzaam verkeer krijgt een aparte tunnel, die ook toegang biedt tot het perron.