Actiedag voor PPMS-patiënt Roeland van start in Elburg

ELBURG In Elburg is vrijdagmiddag om 12.00 uur de actiedag 'Help Roeland, Stop PPMS' van start gegaan. De actiedag is georganiseerd om geld binnen te halen voor Roeland Rietveld. Hij heeft Primair Progressieve MS (PPMS) en moet voor een behandeling naar Rusland. 

Om de ziekte een halt toe te roepen is een stamcelbehandeling in Moskou nodig en dat kost maar liefst 75.000 euro. In de aanloop naar de actiedag is het grootste gedeelte van dat benodigde bedrag al binnengehaald, onder andere door giften van bedrijven. 

OVERLEVINGSMODUS Tijdens de actiedag hopen initiatiefnemers zijn zus Ilonka Rietveld, Kees Bruijnes en Egbert Bos de rest van het bedrag op de halen. ,,Ik vind het fantastisch wat er allemaal gebeurt is tot nu toe, maar ik verkeer ook in een overlevingsmodus en werk echt toe naar mijn herstel thuis, ná de stamcelbehandeling", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Rietveld.

OPTREDENS De actiedag duurt nog de hele dag en vindt plaats bij Restaurant & partycentrum De Haas in Elburg. Er zijn verlotingen, een rad van fortuin en om 16.30 uur is de uitslag van de kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Elburg. Daarnaast zijn er diverse optredens en draait DJ Rick van Velthuysen vanaf 21.00 uur dance classics uit de 80's & 90's. Om 23.45 uur zal de opbrengst van de actie bekend gemaakt worden.