• Burgernet

Aantal deelnemers Burgernet in Nunspeet verdubbeld

NUNSPEET De Burgernet-wervingsactie in de gemeente Nunspeet is succesvol geweest. Het aantal deelnemers is verdubbeld. De doelstelling van de wervingsactie van 10% van de bevolking werd ruim gehaald. Op dit moment is 11,8% van de bevolking aangemeld bij Burgernet.

Door de inspanningen steeg het aantal Burgernetters tijdens de lokale campagne voor Burgernet in de periode van 20 juni tot 1 september 2016 van 1.616 naar 3.150. Een groei van 1.534, waarvan 461 zich aanmelden via het schriftelijke aanmeldformulier bij de huis- aan huisbrief van de burgemeester en de overige 1.073 aanmeldingen online via de website van Burgernet. Het percentage Burgernetters steeg van 6,0% bij de start van de campagne naar 11,8 procent (+5,8%) aan het einde van de campagne. Bijna een verdubbeling in ruim 2 maanden tijd.

Burgemeester Van de Weerd is tevreden met het resultaat: ,,Iedereen wil graag in een veilige omgeving wonen. Maar aan een veilige woonomgeving moeten we werken. Dat geldt voor de politie, voor de gemeente, maar ook voor de bewoners zelf. Een veilige buurt is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als iedereen alert is en ogen en oren gebruikt, dan wordt het steeds moeilijker voor mensen met slechte bedoelingen om hun plannen uit te voeren."

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven. De achterliggende gedachte is: hoe meer ogen en oren de politie kan gebruiken bij de opsporing van vermiste personen of van verdachten, hoe groter de kans dat we ze samen opsporen. Meer informatie is te vinden op www.burgernet.nl.