• Stefan Verkerk.nl

A28 tussen Wezep en Nunspeet in De Gevaarlijkste Wegen van Nederland

NUNSPEET 112-Verslaggever Stefan Verkerk plaatste enkele maanden geleden een oproep op zijn website namens de makers van het televisieprogramma De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Er werden automobilisten gezocht die betrokken zijn geraakt bij ongevallen op de A28 tussen Wezep en Nunspeet. De weg kent een bijzondere historie aan ongevallen, waarbij de afgelopen jaren veel automobilisten tussen de bomen zijn beland, soms met zwaar letsel of de dood tot gevolg. Het televisieprogramma van SBS 6 besteed aanstaande dinsdag om 20.30u aandacht aan dit stukje snelweg op de Noord-Veluwe.

In september zijn de opnames geweest voor de uitzending van dinsdagavond. Naast de diverse slachtoffers van ongevallen, komt er ook een verkeersexpert aan het woord. Ook werd Verkerk zelf geïnterviewd, met name over zijn rol als fotograaf ter plaatse. Er werd gevraagd over de ernst van de ongevallen, de inzet van de hulpdiensten en wat de rol van foto's zijn voor de verwerking van het ongeval bij slachtoffers.

N50 Naast de A28 op de Noord-Veluwe zal dit seizoen ook de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen aandacht krijgen van het televisieprogramma. De N50 staat inmiddels ook bekend om zijn vele ongevallen, waarbij soms doden en zwaargewonden vallen. De interviews voor deze uitzending zijn zaterdagochtend en -middag afgenomen. Ook voor deze uitzending werd Verkerk weer gevraagd naar zijn rol als fotograaf bij de ongevallen. Wanneer deze uitzending op televisie komt, is nog niet bekend.