• Wijnand Kooijmans

97-jarige Bertus Bijvank overleden

NUNSPEET In Nunspeet is op 97-jarige leeftijd overleden Bertus Bijvank. Hij had hier jarenlang een schoenenzaak maar was ook nauw betrokken bij meerdere verenigingen in Nunspeet en was jarenlang koster van de toen nog Gereformeerde kerk (nu Driestwegkerk).

Wijnand Kooijmans

Bijvank was bijna veertig jaar bestuurslid van de Oranjevereniging Nunspeet. In deze functie was hij betrokken bij de organisatie van optochten, taptoes, kinderspelen ect. Grote indruk maakte het op hem dat hij, samen met het gehele bestuur, werd uitgenodigd om deel te nemen aan

het destijds bekende defilé op Paleis Soestdijk ter gelegenheid van toen koningin Juliana. Onder meer vanwege zijn verdiensten voor de Oranjevereniging werd Bijvank onderscheiden met de eremedaille, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau in zilver. Tevens werd hij erelid van de vereniging.

Jarenlang was Bertus Bijvank betrokken bij het Nunspeets Mannenkoor. Ook deze vereniging diende hij dusdanig lang als bestuurslid dat ook hier hij werd benoemd tot erelid. Meerdere jaren was Bijvank tevens bestuurslid van de Ondernemersvereniging Nunspeet (OVN).

Bijvank stond bekend als een strijdlustige man. Bekend om zijn grapjes maar ook kon hij eigenzinnig en volhardend zijn in zijn standpunten. In de

Driestwegkerk wordt vrijdag 28 juli om 11 uur een afscheidsdienst gehouden, gevolgd door de begrafenis op de Algemene Begraafplaats Nunspeet West aan de Van Oordtstraat.

Bertus Bijvank (midden) genoot grote bekendheid in Nunspeet