• UWOON
  • UWOON

178 zonnepanelen op De Palaver Elburg geplaatst

ELBURG Op woongebouw De Palaver in Elburg heeft woningcorporatie UWOON 178 zonnepanelen geplaatst. Voor ieder van de 32 appartementen zijn vier zonnepanelen gemonteerd. Daarnaast zijn er 50 panelen voor energievoorziening in de collectieve ruimten geplaatst.

De bewonerscommissie was de drijvende kracht achter dit  initiatief. Deze heeft zich vanaf juni 2018 sterk gemaakt om in De Palaver een pilotproject voor collectieve energieopwekking te starten. Na twee informatieavonden en het persoonlijk bezoeken van bewoners, namen alle huurders deel aan het project. Zij kozen de combinatie van zonnepanelen voor de collectieve installatie en individuele panelen per appartement. Via een digitaal paneel in de entree kunnen bewoners zien hoeveel stroom de collectieve panelen opleveren.

De werkzaamheden zijn afgerond. ,,Het werk zat vooral in het aansluiten van de panelen naar de collectieve voorziening en naar de 32 individuele appartementen", meldt Gert Schinkel, teamleider niet planmatig onderhoud van UWOON. ,,Deze aansluiting ging via leidingschachten naar de meterkasten. Mooi om te zien dat de inzet van de bewonerscommissie is beloond met een duurzaam systeem dat bewoners bovendien een kostenbesparing oplevert."  Op 16 juli werden de werkzaamheden feestelijk afgerond en ontving iedere bewoner een zonnebloem cadeau.