• De Rossumdaerpers

´Niet verkleed als jihadist naar optocht Vaassen´

VAASSEN Carnevalsvereniging De Rossumdaerpers wijzen er in een persbericht op dat het het niet is toegestaan om als jihadist mee te doen aan de carnavalsoptocht in Vaassen op 6 februari. ,,In deze roerige tijden willen De Rossumdaerpers onderstrepen dat carnaval er is om de maatschappij een masker voor te houden en elkaar op de hak te nemen. Het is echter niet de bedoeling om anderen te kwetsen. Vandaar dat er ooit een algemene regel is ingevoerd die luidt: discriminerende, seksistische, maatschappelijke en/of aanstootgevende voorstellingen kunnen door de optochtcommissie worden uitgesloten van deelname.´´ In navolging van andere plaatsen werd besloten om ook in Vaassen het niet toe staan om als jihadist mee te doen aan de optocht. ,,Daarop wordt dus toegezien bij de start van de optocht´´, aldus De Rossumdaerpers.

Er is 6 februari een publieksprijs voor de creatie die het meest wordt gewaardeerd door de toeschouwers. Die kunnen daarvoor via sms een stem uitbrengen op een deelnemer van de jeugd en een deelnemer bij de volwassenen. De deelnemers met de meeste stemmen - die via een sms worden gegeven - krijgen deze extra prijs. De overige prijzen worden nog altijd bepaald door een onafhankelijke jury die bestaat uit mensen die geen taak hebben binnen de vereniging. ,,CV De Rossumdaerpers willen iedereen van alle leeftijden en alle achtergronden betrekken bij de evenementen en dan mag het publiek niet ontbreken. Vandaar dat mensen die langs de route van de optocht staan, de kans wordt geboden om hun beste deelnemer aan te wijzen bij de volwassenen en bij de kinderen.´´

Stemmen kan door een sms te sturen naar 3553 met daarop VSSN een spatie en vervolgens het nummer van de deelnemer. Dat nummer staat op het bord dat wordt uitgereikt aan iedereen die meedoet aan de stoet door het dorp. Voor het uitbrengen van een stem betaalt iemand de gebruikelijke sms - kosten plus 25 cent voor een retour - sms. Zo wordt de stem bevestigd aan degene die hem heeft uitgebracht.

Meerdere stemmen die met één telefoonnummer worden uitgebracht, worden overigens als één stem geregistreerd.