Lokaal lezersnieuws

Dick van Dommelentoernooi JBC Epétanque

Op 18 mei j.l. vond op het boule terrein van de jeu de Bouleclub Epétanque in Epe het jaarlijkse Dick van Dommelen Memorial toernooi plaats.

Het boerenleven van 1930-1970 op de NO-Veluwe

Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe tijdens de jaren 1930-1970

 

Museumboerderij Hagedoorns Plaatse in Zuuk en de historische vereniging Ampt Epe zijn gestart met het mondelinge geschiedenis project “het boerenleven op de Noordoost-Veluwe tijdens de jaren 1930-1970”. 

Musicalvoorstelling 'het Dromenwoud' door leerlingen van Laura's Musical

Op zaterdag 8 juni spelen de leerlingen van Laura's Musical de sprookjesmusical 'het Dromenwoud' in het Veluvine Theater in Nunspeet. De leerlingen van 4 t/m 13 jaar hebben de afgelopen maanden hard geoefend voor hun optreden.

Banken voor woonzorgcentrum De Hullen

De “Stichting Vrienden van de Hullen” werd verrast met een gift, geschonken door van Deutekom Administratie & Advies. Dit naar aanleiding van hun 50 jarig bestaan.

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert Lezing DNA in ontwikkeling

Elburg – Ter gelegenheid van de Spannende boeken weken organiseert de Bibliotheek Noord-Veluwe woensdag 5 juni in Elburg de lezing DNA in ontwikkeling.

 

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert lezing Privé detective in de 21e eeuw

Heerde – Ter gelegenheid van de Spannende boeken weken organiseert de Bibliotheek Noord-Veluwe woensdag 19 juni in Heerde de lezing Privé detective in de 21e eeuw.

 

Bibliotheek Noord-Veluwe opnieuw gecertificeerd!

De Bibliotheek Noord-Veluwe heeft op 20 mei het officiële kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee is de bibliotheek opnieuw gecertificeerd.

Maatwerk per gemeente

Kinderen De Regenboog Doornspijk bezoeken Museum Elburg

De kinderen van groep 3/4 gingen op woensdag 22 mei naar Museum Elburg. Op school waren ze al erg druk geweest met een grote leskist over "vroeger en nu". Daar ging het in het museum natuurlijk ook over. De groep werd in twee kleine groepjes verdeeld.

Terug in de tijd met De Platenkast van mijn Vader-Popquiz

Na de enthousiaste reacties van vorig jaar organiseerde Achterin de Platenkast ook in 2019 weer De Platenkast van mijn Vader-Popquiz. Zondag 19 mei 2019 namen zij alle deelnemers mee terug in de tijd met liedjes uit voornamelijk de jaren '60 en '70. 

Bezoek aan Haselünne

Op 18 mei bezochten leden van de Fotoclub Elburg onze partnerstad Haselünne en omgeving, uitgenodigd door de Fotoclub Haselünne. Met o.a. een bezoek aan het prachtige kasteel Clemenswerth, bijna 300 jaar oud.

Pagina's