Historie

HEERDE Jan van Leeuwen heeft de sfeer van het dorpscentrum van Heerde weten te vangen in zijn gedicht, dat start met de regels: Uut de koepel middn op 't Heerderdârp, Klink meziek van 'n boekorgel. De mèènsn op 't terras luustert gespann. De deunties komp hun bekend veur.
VELUWE Bijna 2,5 duizend monumenten ontvangen dit jaar instandhoudingssubsidie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Eigenaren van deze monumenten kunnen daarmee in de komende zes jaar 'sober en doelmatig' onderhoud uit laten voeren. De Rijksdienst keurde de subsidieaanvragen vorige week maandag goed.
Advertorial
ELBURG Anytime Fitness Elburg opent op 21 september haar deuren aan de Westerlengte 2, boven de Gamma. Dit is een gunstige locatie voor inwoners van onder...
NUNSPEET Wethouder Marije Storteboom heeft woensdagavond, samen met burgemeester Breunis van de Weerd het voorlopige programma onthuld voor Nunspeet Herdenkt. Het gaat om een dynamisch activiteitenoverzicht dat steeds wordt aangevuld zodra een nieuw initiatief definitief gestalte krijgt. Onderdelen die zijn geweest worden dan geschrapt.
NUNSPEET Wethouder Marije Storteboom heeft woensdagavond, samen met burgemeester Breunis van de Weerd, het voorlopige programma onthuld voor Nunspeet Herdenkt. Het gaat om een dynamisch activiteitenoverzicht dat steeds wordt aangevuld zodra een nieuw initiatief definitief gestalte krijgt. Onderdelen die zijn geweest worden dan geschrapt.
Advertorial
NUNSPEET Autobedrijf Baars in Nunspeet is per 1 maart overgenomen door Autoschade Dickhof. De naam van het bedrijf blijft gehandhaafd, maar de...
EPE Broken Wings vraagt hulp bij aanplant en onderhoud van de gedenkplek van de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg in Epe. Ze is aanwezig op de Culturele Pleinmarkt op zaterdag 14 september. Daar vestigt ze de aandacht op het verkavelen van de gedenkplek.
NUNSPEET Deze maand is het 75 jaar geleden dat de Elspeetse verzetsstrijder Hans Blankenberg door de Duitse bezetter in Ederveen om het leven is gebracht. Zijn lichaam is op 22 augustus 1945 met militaire eer herbegraven op de begraafplaats in Elspeet.
Advertorial
WEZEP Waan je in de tropen bij het onlangs geopende MyPalmShop in Wezep. Palmbomen, boomvarens, fruitbomen en een gevarieerde collectie tropische planten...
VELUWE Na operatie Market Garden heeft Nederland nooit meer zoveel parachutisten gezien als 75 jaar na dato. In de week van herdenkingen rondom Market Garden, verzamelen ruim duizend parachutisten uit negen verschillende landen zich in Nederland voor de grote airborne-oefening 'Falcon Leap' (grote sprong). De oefening met NAVO-bondgenoten is...
EPE De projectgroep die het initiatief nam voor de herdenkingsplek verzetswerk, de familie Van Essen - en in het verlengde daarvan Broken Wings als beheerder, zijn onaangenaam verrast door de heffing van 270 euro leges.