Zwart Wit '63 - Hulshorst in evenwicht

16-04-2018, 08:13 | Lezersnieuws | VV

Aan de derby in Harderwijk heeft Hulshorst 1 punt over gehouden. In de 85e minuut leek Hulshorst er met de volle buit van door te gaan, maar in de slotminuut kwam Zwart-Wit’63 alsnog langszij.

De speler die vorige week 4x voor Hulshorst het net wist te vinden, Mel Mijdema, was vandaag de grote afwezige. Aanvoerder Ruben Bets was na een schorsing weer terug. Doordat Thijs Menges nog niet hersteld was van de blessure die hij vorige week opliep stond John van Klompenburg weer onder de lat. Nadat Hulshorst zich onder de druk van Zwart-Wit’63 had uit gevoetbald kwamen ze in de 22e minuut op voorsprong. Een hoekschop van Harm- Jan de Boer verdween via een woud van benen rechtstreeks in het doel. Zwart-Wit’63 probeerde voor rust de gelijkmaker nog te forceren, dit gebeurde echter zonder goed voetbal. Het gevaar ontstond vaak uit dode spelmomenten maar de kopballen misten de juiste richting.

De eerste minuut na rust leek Zwart-Wit’63 op gelijke hoogte te komen maar de bal viel op het net i.p.v. in het net. Hulshorst werd deze 2e helft verder en verder achteruit gedrukt. Met het inzetten van de snelle Bart de Zwaan voor Sander Bouw gokte trainer Kuis op de counter. Dit ten spijt, Zwart-Wit’63 kwam in de 72e minuut toch op gelijke hoogte. Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en was Hulshorst de beter voetballende ploeg. Met Brandon Akolade als verse spits die de gelegenheidspits Erik van Duinen verving , die het overigens naar behoren deed, ging Hulshorst alsnog op jacht naar de winst. Deze leek er ook te komen toen Krijn Eckhardt in de 85e min. zich zelf op de rand van het strafschopgebied vrij speelde en met een prachtschot Hulshorst op een 1-2 voorsprong zette. Maar zoals eerder al gememoreerd maakte Zwart-Wit’63 3 minuten later alweer de gelijkmaker. Hulshorst was zeer dicht bij de 4e zege op rij en was dan ook de teleurgestelde ploeg na het laatste fluitsignaal van de goede leidende scheidsrechter Taflan uit Deventer. Maar gezien de wedstrijd is het gelijkspel een juiste weergave hiervan.

Volgende week mag Hulshorst wederom op “reis” en nu richting Wekerom om tegen SDS’55 aan te treden. SDS’55 staat met 1 punt maar met een wedstrijd meer gespeel 1 plekje boven Hulshorst dit geeft het belang van de wedstrijd wel weer. Maar met 10 punten uit 4 wedstrijden heeft Hulshorst behoorlijk veel zelfvertrouwen getankt .