• Binary Data ZhB7Jnc2rmg
 • De Koningsspelen werden op alle locaties geopend met de Fitlala dans

  Goed Bezig Oldebroek
 • Er was aandacht voor verschillende sporten tijdens de sportcarrousel

  Goed Bezig Oldebroek
 • Voetballen in Wezep bij de sportcarrousel

  Goe
 • Het slagbaltoernooi in Oldebroek werd in de volle zon afgewerkt

  Goed Bezig Oldebroek
 • Het bubbelvoetbal was zeer populair in Oldebroek.

  Goed Bezig Oldebroek
 • Tijdens het slagbaltoernooi in Wezep werd er fanatiek gespeeld.

  Goed Bezig Oldebroek
 • Bij de Side Events van nummer 13 in Wezep waren er verschillende samenwerkingsopdrachten.

  Goed Bezig Oldebroek

Zomerse Koningsspelen Oldebroek 

20-04-2018, 16:45 | Lezersnieuws | Rudolf

OLDEBROEK - Op vrijdag 20 april waren in de gemeente Oldebroek op alle basisscholen de Koningsspelen. Er waren allerlei sportieve activiteiten onder het genot van een zomerzonnetje. In de gemeente Oldebroek waren tweeduizend leerlingen van dertien basisscholen en veertien lokale sportaanbieders betrokken bij de dag.

 

Sportcarrousel

De dag werd op alle locaties gestart met een warming up: de Koningsspelen dans met de naam Fitlala. Na dit swingende begin was er voor de groepen 4 tot en met 6 in Wezep en Oldebroek een sportcarrousel. Hierin kwamen verschillende sporten aan bod, van badminton en skateboarden tot tennis en karate. “Mooi om te zien dat er zoveel enthousiaste sportaanbieders uit onze gemeente zich presenteren. De vrijwilligers werden geholpen door studenten van Landstede Sport en Bewegen. Een mooi een-tweetje!” Sprak Sanne Visser namens het coördinerende Goed Bezig Oldebroek.

 

Slagbal

Door de groepen 7 en 8 werd een slagbaltoernooi afgewerkt op de voetbalvelden van WHC en OWIOS. Er werd fanatiek gestreden om de eerste plaatsen. In Wezep werd de Rank winnaar van het toernooi, in Oldebroek ging de Wegwijzer met de wisselbeker aan de haal. Naast het slagbal waren er nog side events voor de leerlingen georganiseerd zoals bubbelvoetbal en pannavoetbal. Sander Liefers van Goed Bezig Oldebroek was enthousiast na afloop: “De scholen hebben flink geoefend dit jaar, het niveau lijkt elk jaar hoger te worden. Er was een mooie afwisseling tussen slagbal en side-events, een meerwaarde op deze dag.“

 

Tijdens deze sportdag hebben scholen en sportaanbieders gebruik gemaakt van de hulp van zo’n driehonderd vrijwilligers en studenten. Alle meewerkende partijen waren: Landstede Sport & Bewegen, voetbalvereniging WHC, VSCO en OWIOS, Volleybalvereniging Blauw Wit, skeelerclub Oldebroek, dansschool Bruinewoud, korfbalvereniging Rood Wit, zwembad Sportfondsen de Veldkamp, tennisvereniging WTC, Amptmeijer Badminton’80, straathoekwerk Nummer 13 en sportvereniging SOS.