Zingen als vogels

20-02-2018, 14:00 | Lezersnieuws | Gerard Sweep

Het voorjaar nadert en de zangvogels laten zich weer horen. Bij de vogels zijn het de mannen die zingen, maar bij het Nunspeets Kleinkoor domineren de vrouwen. Daarom zouden we dolblij zijn met enkele tenoren en bassen.

Maart is een uitstekend moment om in te stappen, want dan gaan we ons voorbereiden op een concert halverwege april, dat bestaat uit een aantal korte liederen en een aantal gedichten.

Het Nunspeets Kleinkoor geeft jaarlijks enkele concerten. Het repertoire is breed en beweegt zich niet alleen over gebaande maar ook over ongebaande paden. Een deel van het repertoire is licht, zoals de liederen in het gedichtenconcert en het jaarlijkse kerstconcert, maar we schuwen ook het stevige werk niet. In het verleden hebben we onder meer het Requiem van Fauré en Via Crucis van Liszt ten gehore gebracht.

Het koor staat onder leiding van Cees Luijten, die ook bestaande werken arrangeert en nieuwe werken creëert, aangepast aan de mogelijkheden van het koor. Op dit moment telt het koor 18 enthousiaste zangers en zangeressen, uit Nunspeet, Doornspijk, Harderwijk en Ermelo.

Op vrijdag 2 maart kunt u ons vanaf 20.00 uur aan het werk zien in de kapel van Museum Elburg. Als u wilt zingen in het koor bent u van harte welkom op een repetitie om te zien hoe het bevalt. Deze repetities zijn altijd op woensdag van 7 tot half 9, in de Ontmoeting, Arthur Briëtstraat 38.

Reageren kan via info@nunspeetskleinkoor.nl. Dan nemen wij contact met u op. En neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina of website: Nunspeetskleinkoor.nl.