• Quizmasters Michiel de Gooijer en Harmen van Oene met de winnaars, Michel Abbink en Rypke Bakker.

    VKQ 0578

Zinderende lustrumeditie VKQ0578

17-12-2018, 15:24 | Lezersnieuws | Anton

In het clubhuis van SEH werd afgelopen vrijdag voor de vijfde keer de Voetbal Kennis Quiz (VKQ) 0578 georganiseerd. Team 'Onyewu is het antwoord op al uw vragen' met Michel Abbink (vi.nl) en Rypke Bakker (nu.nl) in de gelederen won uiteindelijk het prestigieuze evenement.

Het clubhuis was weer afgeladen vol met maar liefst 34 teams van maximaal vier personen. De helft daarvan was afkomstig uit Heerde en omstreken, maar ook diverse teams uit heel het land deden mee aan alweer de vijfde editie van het evenement. Allen deden een gooi naar de winst in één van de grandslams der voetbalquizzen.

Vanaf ronde één greep de uiteindelijke winnaar echter de macht in Heerde, en 20 rondes verder was het verschil op nummer twee, 'Ton Ton Kargbo' (Brabant), maar liefst 10 punten. Met 171 van de 179 te verdienen punten zette het winnende team een unieke prestatie neer. Team 'sv ’t Harde' maakte uiteindelijk het podium compleet met 142 punten.

Het eerste team met een SEH’er in de gelederen was nummer zeven 'WZAWZDB'. Het team met daarin Gert Toorn verzamelde uiteindelijk 132 punten, zeven punten meer dan team 'FC Youngboys' met daarin onder andere Frank de Jong.

Aan het einde van een schitterende voetbalavond waren er vervolgens nog mooie woorden van Gerrit van de Maten richting de organisatie. Hij bedankte deze, voor hun tomeloze inzet, al vijf jaren op rij, en wederom prachtige quiz. Het geeft een boost voor de hele vereniging, op meerdere facetten.

De organisatie gaf tot slot aan ook volgend jaar terug te keren met editie 6 van de VKQ0578 en zal binnenkort alweer starten met de voorbereidingen.