• Turnsters GV Nunspeet op het NK turnen

    Eigen foto

Zilver voor GV Nunspeet op NK Turnen derde divisie

19-05-2019, 23:31 | Lezersnieuws | alessa


In Vianen werd afgelopen zaterdag het NK geturnd voor de derde divisie. Jeugdturnsters Janika van 't Hof en Maud Drost en seniorturnster Kirsten Heres hadden het zo goed gedaan dat ze allround mochten turnen. Maud en Janika turnden heel vastberaden en gefocusd hun NK. Maud eindigde heel erg knap op een negende plek met als beste toestel sprong. Janika steeg boven zichzelf uit, turnde heel strak en sierlijk en eindigde op het podium. Ze won zilver, een heel knappe prestatie!
Kirsten Heres begon haar wedstrijd met een persoonlijk record op brug! Helaas moest zij bij het toestel balk een val incasseren. Hierdoor was een plek in de top niet meer haalbaar. Ze eindigde alsnog knap op een zestiende plek. Verder mocht Kirsten de finale van balk turnen. Helaas werd er een combinatie van sprongen niet geteld. Hierdoir eindigde ze heel knap maar helaas net naast het podium op een vierde plaats.

In Lelystad werd de regiofinale voor de 6e divisie georganiseerd, waarbij 4 turnster voor GV Nunspeet in actie kwamen.
Maartje van Rumpt turnde in de eerste wedstrijd, ze liet mooie oefeningen zien en eindigde uiteindelijk op de 20ste plaats. In de middag mocht Alessa Vlieger haar oefeningen aan de jury tonen. Alessa turnde een stabiele wedstrijd en liet mooie elementen zien, wat resulteerde in een bronzen medaille. In de laatste ronde kwamen Maaike Ros en Leanne Vlieger in actie, Maaike liet een mooie brugoefening zien en ook op sprong scoorde ze goed, uiteindelijk werd Maaike 3e. Leanne turnde zonder grote fouten een prima wedstrijd en werd uiteindelijk 7e.
Het is al ontzettend knap om op deze regiofinale te staan, per categorie gingen er namelijk maar heel weinig turnsters door. De turnsters mogen trots zijn op de behaalde resultaten.

Tevens waren er zaterdag regionale individuele springwedstrijden op diverse niveaus voor de dames junioren in Ommen. Er werd deelgenomen op de onderdelen minitramp, minitramp/pegasus, plank/pegasus en airtrack. Jette van ‘t Hul wist maar liefst 3 gouden plakken in de wacht te slepen in het A-niveau, het hoogste niveau! Emma Klerks behaalde een mooie 2e plaats. Helaas was er geen podiumplek voor Iris Stroeve, Esther Rijnsburger, Tessa Hagen, Pascale van der Helm, Mirthe van den Hoek, Fleur van der Vegt, Jennifer Hendriks en Deborah Knulst.