• Dameskoor Song and Relation bestaat dit jaar 50 jaar

    Zang & Vriendschap

Zangvereniging Zang en Vriendschap viert 95-jarig jubileum

15-05-2019, 20:52 | Lezersnieuws | zangvereniging

Zangvereniging Zang & Vriendschap uit Emst geeft op 15 juni a.s. een groots jubileumconcert in Theater Orpheus in Apeldoorn. Het concert ‘4 koren vieren feest’ vindt plaats ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de vereniging en omdat drie van de koren van Zang & Vriendschap dit jaar een jubileum vieren. De kaartverkoop voor het feestelijke zangevenement is inmiddels gestart.

Drie jubilea
Zangvereniging Zang & Vriendschap bestaat in totaal uit vier koren. Drie daarvan vieren dit jaar een jubileum. Gemengd Koor Zang & Vriendschap bestaat 95 jaar, dameskoor Song and Relation 50 jaar en het kinderkoor 70 jaar. Reden te meer om uit te pakken met een groots concert, met als bijzondere locatie de grote Hanoszaal van Orpheus in Apeldoorn. Tijdens het concert staan alle koren van de vereniging op het podium. Ook een optreden van het vierde koor, jeugdkoor In Between, zal dus niet ontbreken. Alle koren staan zoals gewoonlijk onder muzikaal leiding van dirigent Marten van der Worp – die dit jaar alweer dertig jaar bij de vereniging betrokken is.

Prestatie

Optreden in deze grote zaal met een capaciteit van 1.300 gasten in één van de vijf grootste theaters van Nederland mag best een prestatie genoemd worden voor een dorpsvereniging uit Emst. Vier koren onder één dak staat bovendien garant voor een spetterend feest met een gevarieerd programma. Van popmuziek en lichte muziek tot grote klassiekers uit musicals en Kinderen voor Kinderen: alle koren zingen meerstemmig en in eigen stijl. Bovendien worden de koren ter ere van deze bijzondere gelegenheid eenmalig begeleid door een live band.

Grootste podium

Hoewel Orpheus het grootste podium is waar de koren tot dusver gezamenlijk optraden, zijn de koren het hele jaar door ook op andere locaties te zien. Zo treedt Song and Relation al meerdere jaren op binnen de topklasse van het BALK Topfestival - het grootste korenfestival van Nederland voor lichte muziek. Ook jeugdkoor In Between heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een graag geziene gast bij wedstrijden en festivals. Verder zijn de vier koren jaarlijks te zien tijdens het lokale festival ‘Koren in Epe’ en geven zij elk jaar een kerst- en voorjaarsconcert.

Praktische informatie

Na een succesvolle voorverkoop onder de leden zijn tickets voor het jubileumconcert nu beschikbaar via Theater Orpheus: www.orpheus.nl/programma/3124/Jubileumconcert